Reporter Akif Agić: Razuman slijed poslije presuda u Hagu za GENOCID i UZP je da se počinioci tog zla kazne.

Ocjene članaka: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Razuman slijed poslije presuda u Hagu za GENOCID i UZP je da se počinioci tog zla kazne.
To je normalno, a to je obaveza na osnovu presuda, izuzev ako nije zločin i GENOCID načinjen nad muslimanima.
Tu je sva logika.
Na svaki ekonomski, politički vojni napad sljedbenika GENOCIDA koje trenutno predvodi Milorad Dodik, odgovor iz Republike Hrvatske je jasan k'o sutrašnji dan - da neće nožem, nego sjekirom u leđa udariti BIH.

Tu se krije sva zagonetaka balkanskog bauka.

Sve je jasno i sve dokažljivo i sve to živimo od devedesetih godina, a takva nam je sudbina i u budućnosti.

Vlasti u Srbiji, a posebno u Hrvatskoj jednako mrze BiH i to je zajednički stav i onih u vlasti, ali i onih u opoziciji.
EU je saučesnik zločina u BiH, a UN je svjedok i saučesnik u zločinu i GENOCIDU.

Sve je jasno i sve je gorka ISTINA koju neki još ne žele prihvatiti, a to košta.

Ko ne zna kakvi su oni koji su klali palili, ubijali, silovali, pa za njih kaže da su jednako krivi kao žrtve, onda je to strasno mentalno stanje iza kojeg se mora poviti isto zlo.

Kazne za GENOCID nema, niti kazna za Republiku Hrvatsku koja je izvršila agresiju na Republiku BiH, jer je niko i ne potraživa.

Tu je ZLO i tu je tragedija BiH.
Šutnja nad presudama, šutnja nad zločincima, a posebno dodvoravanje onima koji činili zločine je dovelo BiH u ovakvo stanje.

Stanje u kom su politike, koje predvodi Milorad Dodik, isukale sve mačeve, političke, ekonomske pa i vojne, jer imaju svesrdnu podršku Beograda, ali i politika Republike Hrvatske koja garantuje da na svaki napad na BiH će svesrdno, sa svim raspoloživim, isto udariti po našoj domovini BiH.

Pa gdje je izlaz?!
Stvarno gdje je IZLAZ iz okova zločinaca.

Izlaz je u nama, u našoj odlučnosti, hrabrosti i odvažnosti.
Izlaz je u izboru boljih od svih ovih koji nas predvode.

Izlaz je u hiljadama mladih, obrazovanih, hrabrih, odvažnih koji su diljem svijeta, ali i svima nama u BiH da se mobilišemo u svakom pogledu i da budemo spremni na sve u svakom pogledu. Pa i totalni vojni rat, onaj surovi rat gdje će nas ponovo pokušati zaustaviti da se naoružamo, a pustiti će falange iz Srbije i Hrvatske naoružane do zuba da nas kolju i istrebljuju do dozvoljenog broja muslimana u BiH.

Nikad nije na poziv na rat da se braniš od onog k'o ti je jučer, ubio, masakrirao, uništio, razorio sve što je tvoje.
Ne to nije poziv na rat, već poziv na MIR.

A MIR je samo onda kada mi koji volimo BiH i koja nam jedina domovina budemo jedinstveni, hrabri, odvažni i pošteni prema sebi.
Mir je samo tamo, jer divlje horde iz Srbije i Hrvatske tada ne smiju niti preko Drine, ali niti preko Save.

Mir je onda kad se pravno, putem sudova, traži ratna odšteta od Republike Hrvatske, ali i ukidanje onog sto je nastalo nad Genocidom.

Mir u BiH je kad više ne bude u vrhu, na strani koji brani našu domovinu, Bakira, Nikšića, Radončića, Forte i drugih koji su proistekli iz njihovih opcija.

Dakle MIR je samo onda kada na njihovim mjestima budu bolji, jači, moralniji, hrabriji i odvažniji koji smiju reći i Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji STOP.

Mir je kad se jasno kaže, prvo ratna odšteta pa onda razgovor, a onaj ko surađuje s onima koji su činili GENOCID ili slijede njihov put, odnosno UZP ili onih koji ih slijed,e mora odgovarati pred svima koji vole svoje domovinu BiH.

Mir je snažna BIH koja može i mora biti, jer ima svoj demografski, politički, geografski, kulturološki, historijski kapacitete da kaže zločincima iz Srbije i Hrvatske STOP i dosta više.

Ako je rat, bit će rat, jer ga vi uvijek pravite, ako je mir bit će mir, jer se morate suočiti sa svojom istinitom da se u BIH više ne ulazi bez najave i prljavih nogu, a posebno prljavih ruku.

Prije ulaza u BiH, izuj se, operi se i onda si dobrodošao.

Bog je svjedok, jer on je dao sinove BiH koji mogu i imaju snage nastaviti bolje od svojih predaka.
Vi ste na potezu, odvažni, hrabri, a prije svega pošteni prema sebi i svojima da uzmete mjesto za koje ste predodređeni.
Ustajte, i uzmite kormilo države i budite kormilari vječite plovidbe naše domovine BiH.

Ustajte vi ste bolji, jači, hrabriji i odabraniji, jer ste sinovi zemlje koju je Milostivi dao posebnima da žive tu, što smo svi mi, sa svojim razlikama, što je i najveća ovozemaljska ljepota.
BIH nije bajka, ona je stvarnost koju samo poneki vide, zapravo ona je ovozemaljski san.
Sve suze, sva bol, sva sreća i ljubav su vječni u BiH.

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search