Pa nemojte, dragi Srbi I Hrvati, tako; da teglite, za uši, nas Bosance.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Pa nemojte, dragi Srbi i Hrvati, tako; da teglite, za uši, nas Bosance.

Pa nemojte, to nije dobro, ni za kog', a najmanje za vas.

Stalno nešto nije u redu u našoj kući i vi, k'o starija braća, tako mislite, imate za pravo, uvijek, potegnuti nekog za uši od nas bošnjaka, a to ne valja vama.
Nemojte biti, takvi. To nije dobro, nikako dobro za vas, dirati jačeg, boljeg, umnijeg, kojem ste vi skrnavili sve što ste mogli.
Nemojte se igrati živaca,

Nikako ne pomislite da smo zaboravili, bilo koje, ZLO u našoj domovini.

Mi smo takvi, nekad nespretni, nekad spretni, nekad nesretni, nekad sretni, ali nikad, nikad ne zaboravljamo ko nam je naudio.
Mi smo takvi od vajkada, a tako i trajemo na ovom dunjaluka od kad znamo za sebe, a takvi ćemo i ostati, jer za to su garancija naši potomci.

Nemojte to činiti zbog sebe jer kad probudiš lava, kad spava, ili za vas, još bolje, kad medo spava, a neko ga budi, bolje ti je biti mrtav nego živ.

S toga, polahko, opusti se uživaj i živi, jer ko na ovom svijetu ima Drinu, Vrbas, Unu, Savu, Neretvu, Bosnu, Zelengoru, Vranicu, Bjelašnicu, Vlašić...
S toga, otrpi ono što ti nije čejf, al' zato uživaj u onom čega imaš u izobilju, a to je dobro i sreća u našoj domovini.

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search