Treba nam sapun i treba nam puno čiste vode da se operemo od ZLA kojeg su nam nanijele Hrvatska i Srbija.

Ocjene članaka: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Nama treba sapun da se očistimo od sebe i svog gnjeva koji se okreće uvijek na pogrešnu stranu. Često, baš često krivimo sebe za ono što su nam učinile zle komšije. Često i često, mržnjom ubijamo svoje najbolje.
Da, mržnjom. Često i često, slijedimo ono što znamo da nije dobro, niti za nas, niti za one koji dolaze poslije nas. Mi smo tu, gdje smo uvijek bili, zapravo, mi smo tu gdje ćemo uvijek i biti, a nekako nismo svjesni.

Gotovo nikad nije bila jača ova brdovita BiH, a dozvoljava slabijim da je truju. Pa to je moj dom, pa to je moja domovina, pa tu ja odlučujem i tako mora biti, jer su mi taj zavjet ostavili oni moji, prije mene. Treba se svako ko voli svoju domovinu BiH dobro saprati i posušit' i onda odlučno reći, i lijevom i desnom susjedu, ne ulazi u moju domovinu bez pranja na Drini, Savi, Uni, pa i na Jadranu.

Ne ulazi, pesine, u zemlju u kojoj možeš hodati bos, a da te ništa ne obode, ili hodati danima da ne jedeš, a da nisi gladan, jer to je zemlja odabranih.
Treba svako dignut glavu ka nebu i Milostivom reći, hvala ti na snijegu, hvala ti na nebu plavom i visokim vrletima, hvala ti na jabuci. Hvala ti na svemu što daješ, jer kao obični smrtnik nisam svjestan ove dobrote.

Hvala ti zbog bistrih rijeka, ali hvala ti i na bolu kojeg smo prošli da bi znali cijeniti svoju majku, svoju domovinu BIH. Hvala ti Milostivi što si onda, kada je bilo najteže, dao snage da opstanemo i vidimo svjetlo koje šalješ. Tvoje svjetlo je bilo onda kada je bilo više krvi nego vode, a bilo je svjetlo, jer ti najbolje znaš sve. Ti si Vječan i Ti traješ, samo ti nikada ne zaboravljaš one koji su nestali i za koje se ne zna, od kada su zločinci sijali smrt po BiH. Samo Ti njima daješ svjetlo, a njihovim dželatima kaznu. Samo Ti određuješ kako će biti. S toga, neka se operu. Sapunom, ili bolje, čistom izvorskom vodom iz Bosne, i kažu: "Hvala ti Milostivi što daješ da bude mojim mjestom, na ovom dunjaluku, domovina BiH."

Nikad jača, nikad ljepša. Nikad i nikad nije bilo ovako lijepih koji hodaju našom domovinom. S toga, ljubi svoju grudu i svakom ko ulazi nek' se dobro sapere, da ne kalja ovu zemlju prostranu dobrotom i čistoćom.
Svi vi preko Save i Drine, ali i Jadrana, kad ulazite u ovu zemlju, sperite se svojeg zla kojeg nosite, jer tad će te vidjeti ovozemaljsko blago.
Ona je vječna, jer ona je zemlja odabrana.

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search