Pa dragi Ismete Gavrankapetanović daj sebi salij stravu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Pa dragi Ismete Gavrankapetanović daj sebi salij stravu,liječi se kod kakvog hodže jer za tu bolest sumnjam da ima lijekova u apotekama. Pa osjetiš li da si dosadan sa svojim istupima koji preko medija nas prosto silujete prizemnim i groznim stavovima koji su interesantni samo bolesnim kao i ti. Pa znaš li ti da je korona gripa uzela maha diljem svijeta. Ljudi umiru, zaraza se siri a lijeka ni na pomolu.
Pored korone, naše zdravstvo je pa skoro klinički mrtvo.
Umire se zbog ne znanja, zbog manjak stručnih , zbog nebrige, zbog nemara...
U takvom stanju ti koji jesi ponovni direktor bolnice umjesto da se latiš posla , ti se probijaš ponovo na univerzitet, pa vjerovatno U IZ, u upravne odbore, sportske klubove, pa partije tenisa i još puno toga stigneš.

Stigneš sve a gdje su pacijenti ili ti to ko Torabi na daljinu.

Uz sve to stigneš da se svaki dan oglasiš u medijima za kojima bolesno žudiš.
Neki su se s tobom salili, bar se tako priča u telefonskom razgovoru te zamolili da ih sačekaš kod kafea "Park" za dvadesetak minuta i da snime sa tobom razgovor.
Ti si bio tu ekspresno, čekao, čekao, čekao a oni sjedili u "Parku " i gledali vrlog doktora dok bolesnici leže i bez potrebne usluge.

S toga dragi Ismete da sei pravo da ti neko salije stravu, to je stari lijek kad neko malo umom izleti iz svog tijela.
Stari su to vrlo dobro radili.
Za kraj dragi Ismete tebe treba u bolnicu zatvoriti gjde nema telefona, televizora, kao i onog doktore sindikalca i svakako doktoricu Sebiju i natjerati da radite svoj posao za koji ste debeli plaćeni..
Ovo kada pročitaš ne tjeraj sebe da odgovoriš , već tjeraj sebe da ides obići pacijente..
Pacijenti vas trebaju a svi drugi vas trpe jer se boje bolesti koja ce im sigurno doći.

Pacijent iznad svega.
"Pacijent iznad svega " je gore od crnog humora.
Nase zdravstvo skoro da je klinički mrtvo a dobar dio života si u tom proveo i stoga si i te kako odgovoran za sve sto je bilo i sto če biti.
Tvoja mržnja prema Sebiji je bolesna, bas kao sto je njena mržnja prema tebi bolesna i za dosta vas je potrebno sliti stravu.

Dragi Ismete, nisi ti tako drag kao sto se cinis nekima, zapravo ti si veliki radnik u odborima, tenisu, predavanju, rekreaciji, Islamskoj zajednici svuda osim ondje gdje najviše trebaš a to je kod pacijenata.


Vrijeme je pokazalo da Torabi nikom nije pomogao a vidjet ćemo kome ces ti.
Ovo smatraj dobronamjerno i budi ono sto si učio a to je doktor, a druge poslove neka drugi vode, opet izuzev ako nisi Torabi.

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search