HITNO: Neka Izetbegović i Nikšić svoja mjesta prepuste boljima - to je u interesu BiH, a i po glasačkoj volji na minulim izborima.

Ocjene članaka: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Nije problem što osmorka neće sa SDA, ali jeste problem što hoće s HDZ-om i SNSD-om.
Da, samo je tu problem.

Htjeti s njima koji žele umoriti našu domovinu je ravna zločinu koji su činili Republika Hrvatska i Srbija preko snage JNA.

Tako glupo, tako prosto izdati glasače kojima su se kleli da su za normalnu, funkcionalnu državu, a onda "žurno" otići u zagrljaj onima koji za sljedbenici zločina.

Pa gdje je tu Nermin Nikšić?

Pa on je zalutali prolaznik u SDP-u koji je samo u obračunu jakih intelektualnih krugova unutar SDP izašao na vidjelo.

Nermin Nikšić sigurno po svom umnom, moralnom, pa i fizičkom kapacitetom ne može imati domet viši od predsjednika mjesna zajednice unutar SDP-a u Konjicu.

Nermin je tu stavljen u razračunu Lagumdžijinih, Zgodičevih, Pudarićevih, Skenderagićevih, Durakovićevih i drugih lobija, kao ličnost koja treba da ublaži taj nesporazum unutar SDP.

Stavljen kao 'ćato' da biljezi ono što će se desiti...
Sve ostalo je potvrdilo da je SDP u dubokoj krizi od 2010 do danas.

Kadrovi; Čengić, Magazinović i desetine drugih koji nude bolje se stavljaju na ivicu izbacivanja, a sve s ciljem da se održi prolupalog, ambicioznog rukometnog pivotu da bude vladar svih drugova.

Grozno, baš grozno, da to sve znaju svi, a posebno oni koji su umno sposobniji i da šute.
Da, i da šute...

Šute k'o zaklani , pa onda i ne zaslužuju bolje stanje u stranci, a mi svi skupa u državi..

Da se vratimo na osmorku koja se nudi gola, doduše, iskorištena, nudi se okorjelim političkim manijacima čije ZLO je potvrđeno u Haagu.

Tu je bit.
A posebno, posebno važno je ako nećete sa SDA, a hoćete s HDZ-om , SNSD-om, koji je razlog da nećete s DF i sa Željkom Komšićem.

E tu je bit i tu je rješenje.
Opcija koju nudi DF je demokratska, građanska BiH i ona će sigurno biti takva.

Da, samo takva i nikako drugačija.

Opcija građanske BiH je sigurnost na Balkanu jer tada smo jači od zločinačke politike susjeda koju kroji HDZ Republike Hrvatske i Srpska politika koja u kontinuitetu zagovara podjelu BiH.

Tu je problem - normalna građanska država BiH je garant mira na Balkanu, a time i uzor da se može, mora i živi zajedno, a u tome će imati i podršku velikog dijela u Hrvatskoj, ali i Srbiji.

Dakle osmorka i Nermin Nikšić su još gore zlo od onog kojeg je činila SDA i zato neće proći, ili ako bude prošlo osjetit će snagu demokratske volje naroda u BiH i to od svojih pristaša.

Glasove koje je dobila osmorka nije dobila da bi slijedila put ratnih zločinaca i put koji želi umoriti BiH.

Nermin Nikšić se treba časno izvinuti svima, ama baš svima u SDP-u i omogućiti izbor novog, jakog rukovodstva SDP-a koji će graditi i izgraditi građansku BiH, isto to treba učiniti i Bakir Izetbegović sa svim članovima koji trenutno rukovode politikom te stranke.

BiH treba da ima jaku SDA, jak SDP i jaku opoziciju, ali ne od odmetnika iz SDA i SDP.

Prije formiranja vlada potrebno je izvršiti reorganizaciju stranaka i da poslušaju volju naroda..

Put građanske BiH, bez HDZ-a koji slijedi UZP i bez SNSD-a koji slijedi put Karadžića, je moguć, realan i on je na vidiku - krenimo tim putem!

Prati me

FACEBOOK

ReporterAA

YOUTUBE

YouTube Kanal

Pridruži se

Ukoliko imate nešto što bi željeli objaviti (Tekst, Fotografije, Video ili Audio materijal) na mojoj stranici onda kliknite OVDJE

© akifagic.com 2024 | design & development by @archibyte

Search